— donderdag 17 oktober 2019, 10:14 | 0 reacties, praat mee

Marokko: koninklijk pardon voor veroordeelde journaliste

Reuters

De Marokkaanse journaliste Hajar Raissouni, die eind vorige maand gevangenisstraf kreeg opgelegd vanwege een illegale abortus, heeft gratie gekregen van de Marokkaanse koning Mohammed VI. Volgens Raissouni is de hele zaak enkel bedoeld om haar het zwijgen op te leggen.

The Guardian citeerde de journaliste, die volhoudt dat ze niet zwanger was dus geen abortus had kúnnen ondergaan. Hormonale waarden in Raissouni’s bloed zouden te laag zijn voor iemand die net 8 weken zwanger is geweest.

De Marokkaanse autoriteiten houden vol dat er wel degelijk een illegale abortus heeft plaatsgevonden, meldt de NOS. Het koninklijk pardon zou de toekomst van Raissouni en haar verloofde willen veiligstellen, aldus een verklaring van het ministerie van Justitie.

Ook de gynaecoloog en twee assistenten die werden beschuldigd bij de abortus te hebben geholpen, zijn nu weer vrij. De gynaecoloog kreeg twee jaar celstraf opgelegd.

Bekijk meer van

Marokko

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.