— vrijdag 28 augustus 2015, 09:11 | 0 reacties, praat mee

‘Marokkaanse journalist mag land niet verlaten’

Flickr CC BY 2.0 / Kristian Thøgersen

Een Marokkaanse journalist mocht zijn land niet verlaten voor een mediatraining georganiseerd door Free Press Unlimited. Op de luchthaven Mohammed V werd hij tegengehouden, omdat het systeem hem verbood om het land te verlaten, aldus de journalist. Hij zou een uur vast hebben gezeten. Vorige week werd de journalist al opgeroepen door de politie. Hij zou door de staat zijn beschuldigd van het "werken voor buitenlandse belangen" en het "destabiliseren van grondwettelijke instellingen". Volgens de journalist werd hij 10 uur lang ondervraagd. De journalist is werkzaam voor de Marokkaanse Vereniging van Onderzoeksjournalisten. De vereniging en Free Press Unlimited hebben nog niet gereageerd. De Internationale Vereniging voor Bescherming van de Mensenrechten heeft in een verklaring haar zorgen geuit. Volgens hen is de journalist voortdurend het doelwit vanwege zijn werk ter verdediging van de mensenrechten. Meer bij Yabiladi

Bekijk meer van

Marokko

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.