— maandag 19 oktober 2009, 08:51

Jaar celstraf voor artikel over koning

Het Comité ter Bescherming van Journalisten (CPJ) uit New York heeft de recente beslissing van een rechtbank in het Marokkaanse Rabat veroordeeld, waar het journalist Driss Chahtan tot één jaar cel veroordeelde en collega's Mostafa Hiran en Rashid Mahameed tot elk 3 maanden gevangenisstraf. Elk van de journalisten kreeg bovendien een boete van 5000 dirham opgelegd, zo'n 440 euro. Het drietal had begin september in dagblad Al-Machaal geschreven over gezondheidsproblemen van Koning Mohamed VI. De rechtbank oordeelde dat ze daarmee met opzet valse informatie hadden gepubliceerd. Advocaten die de journalisten bijstaan spreken van een oneerlijk verlopen proces. Direct na de uitspraak deed de politie een inval op de kantoren van Al-Michaal in Casablanca en namen Chahtan in hechtenis.

Bekijk meer van

Marokko

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.