— dinsdag 17 juni 2008, 08:55

‘Wereldwijd veel webloggers vast’

Het jachtseizoen op webloggers is geopend, stelt de Universiteit van Washington in het jaarlijkse rapport World Information Access (WIA). Met verkiezingen in China, Iran, Pakistan en de Verenigde Staten zal het aantal webloggers dat wordt gearresteerd nog enkel oplopen, verwachten onderzoekers. Sinds 2003 zijn 64 webloggers wereldwijd vastgezet, waar de gemiddeld opgelegde straf 15 maanden is. De zwaarste straf aan een weblogger opgelegd was acht jaar. De schattingen van arrestaties onder webloggers lopen uiteen; het WIA-rapport bevat echter alleen zaken die konden worden bevestigd. Dertig landen hebben technologische maatregelen genomen om het webloggen te bemoeilijken. Het gaat bovendien niet enkel om totalitaire, Aziatische landen: de laatste vier jaar zijn ook Amerikaansae, Britse, Canadese, Franse webloggers gearresteerd, aldus het WIA-rapport.

Bekijk meer van

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.