data als kans

— dinsdag 8 december 2020, 10:30 | 0 reacties, praat mee

Mark Koster onder vuur vanwege geheime geluidsopnames ex-vriendin Johnny de Mol

Cover van het boek 'De Mol: de machtigste mediafamilie van Nederland' - © Balans

Journalist en schrijver Mark Koster ligt na het uitbrengen van De Mol: De Machtigste Mediafamilie van Nederland nu zelf onder vuur. Nadat de familie De Mol eerder aangifte deed tegen de ex-verloofde van zoon Johnny (41), is nu Koster zelf aan de beurt. Laatste wijziging: 8 december 2020, 12:11

In een kort geding, dat donderdag 10 december plaatsvindt, wil ex-verloofde Shima Kaes de publicatie van een opgenomen telefoongesprek en een aantal privéfoto’s tegengaan.

Het kort geding was al eerder aangekondigd door de juridisch adviseur van Kaes, Karim Aachboun. “Onze cliënte heeft niet aan dit boek meegewerkt. Integendeel, we hebben de heer Koster vóór zijn boek kenbaar gemaakt een kort geding tegen hem te starten wegens zijn aankondiging om op korte termijn belastende privé-informatie (van mijn cliënte) te willen publiceren”, aldus Aachboun.

Kaes stelt dat Koster van plan is bewijsstukken openbaar te maken en eist daarom een publicatieverbod. Daarover zegt Aachboun: “De belastende bewijzen zijn eigendom van mijn cliënte. Ze is een voorstander van auteursvrijheid, maar betreurt het feit dat Koster haar eigendom en auteursrecht niet wil respecteren.”

Koster zelf maakt zich weinig zorgen over dit kort geding, zo meldt hij in het AD: “Ik heb het bewijs aan enkele betrouwbare media verstrekt om te laten zien dat het hoofdstuk in mijn boek ramhard klopt. Maar ik ben echt niet van plan ze naar buiten te brengen. Ik vermoed dat Kaes de opname en de foto’s om media- of juridisch-strategische redenen exclusief wil houden.”

Koster wil dan ook niets te maken hebben met de (media)oorlog tussen de familie De Mol en Kaes: “Val mij niet lastig met jouw oorlog tegen de familie De Mol. Ik ben er helemaal klaar mee.” Meer bij AD

Bekijk meer van

Mark Koster John de Mol

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.