— woensdag 11 oktober 2017, 09:22 | 0 reacties, praat mee

Windesheim installeert lector Constructieve Journalistiek

Lector Constructieve Journalistiek Liesbeth Hermans | Hogeschool Windesheim

Aanstaande vrijdag wordt op de Hogeschool Windesheim Liesbeth Hermans geïnstalleerd als lector Constructieve Journalistiek. Hermans is vorig jaar al in die functie begonnen, maar markeert haar start officieel met haar lectorale rede, die gaat over 'sociale verantwoordelijkheid' van de journalistiek in de 21e eeuw.

Constructieve journalistiek is volgens Hermans zeker geen ‘mooi nieuwsshow’, maar het voorkomen van negatieve stereotypen en de journalistiek te gebruiken om maatschappelijke problemen te helpen oplossen. De constructieve journalistiek waar ze onderzoek naar doet, kenmerkt zij als maatschappelijk nieuws vanuit een publieksperspectief, “Nieuws waar mensen ook wat mee kunnen in hun leven”, aldus Hermans.

Haar installatie wordt gevolgd door een debat (geleid door Hermans) met drie deelnemers uit de journalistiek en wetenschap: Irene Costera Meijer (hoogleraar journalistiek), Erik van Gruijthuijsen (directeur journalistiek van De Persgroep Nederland), en Karel Smouter (docent journalistiek).

De installatie vindt plaats op vrijdag 13 oktober 2017, van 14-17 uur in de zogeheten Veenhovenzaal van Windesheim (ruimte G2.20), Campus 2-6 in Zwolle.  Aanmelden en meer informatie op constructievejournalistiek.nl

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.