word studentlid

— dinsdag 12 januari 2021, 15:02 | 0 reacties, praat mee

Marconi Oeuvre Award 2020 naar radio-dj Daniël Dekker

Marconi Oeuvre Award 2020 naar radio-dj Daniël Dekker
RadioRing-presentator Rob Janssen en Daniël Dekker

De Marconi Oeuvre Award gaat dit jaar naar Daniël Dekker. De jury van de Marconi Awards prijst Dekker vanwege "zijn ongekend succesvolle radio-carrière, zijn herkenbare stem en eigen geluid. Een allemansvriend, met radio in zijn hart. Diep in zijn hart." Laatste wijziging: 12 januari 2021, 15:05

De Marconi-jury schrijft verder in haar rapport: “Daniël kwam het meest tot zijn recht in zijn ‘paradepaardjes’ Gouden Uren - dat hij 16 jaar maakte - en Muziekcafé, waarvoor hij bijna 15 jaar lang de presentatie voor zijn rekening nam. Gouden Uren op Radio 2 was jarenlang het best beluisterde radioprogramma van Nederland. En Muziekcafé maakte hij tot dé plek voor live muziek op de Nederlandse radio en dan met name live muziek van Nederlandse artiesten. Want zijn passie voor het Nederlands product was (en is) enorm. Nederlandstalige artiesten kregen een plek in de Gouden Uren, Nederlandse bands konden terecht in Muziekcafe en het volkse genre gaf hij een kans op NPO Sterren NL. Daarnaast zorgde hij vanaf 2013 voor het frisse geluid van onze inzendingen voor het Eurovisie Songfestival. Momenteel maakt Daniël nog steeds radio bij NPO Radio 5, dus hij is allesbehalve klaar met het schrijven van nóg meer radiogeschiedenis. Het is daarom hoog tijd dat de Oeuvre Award 2020 naar hem gaat.”

In september vorig jaar maakte Daniël na ruim 30 jaar de overstap van AVROTROS (daarvoor de TROS) naar Omroep Max. Naast zijn eigen radioprogramma is hij daar eindverantwoordelijk voor de uitzendingen van NPO Radio 5 en alle bijbehorende online activiteiten.

Ook maakte de jury vanmiddag de genomineerden bekend voor de Aanstormend Talent Award en de Beste Zender Award, Wouter Bouwman (NPO Radio 1, BNNVARA), Natasja Gibbs (NPO Radio 1, BNNVARA) en Sophie Hijlkema (NPO 3FM, AVROTROS) zijn genomineerd voor de Marconi Award voor Aanstormend Talent.

Genomineerden voor de Marconi Award voor Beste Zender zijn FunX, KINK en Q-Music.

De Marconi Awards worden op donderdag 28 januari uitgereikt tijdens het RadioGala van het Jaar.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.