— dinsdag 19 februari 2019, 09:04 | 0 reacties, praat mee

Man die Frits Wester bedreigde krijgt werkstraf en contactverbod

© Frans van Zijst / ANP

Een 51-jarige man die Frits Wester sinds 2014 per e-mail heeft bedreigd, is maandag veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur, waarvan twintig uur voorwaardelijk.

“Ik heb dit nooit naar buiten gebracht”, vertelt Wester na berichtgeving door het AD aan NU.nl. “Ik hoop dat de man hulp krijgt.”

De veroordeelde man, Remco J., had een eigen politieke partij en wilde meedoen aan de Europese verkiezingen, maar kreeg hiervoor van RTL geen zendtijd. Uit onvrede begon hij toen de e-mails te sturen naar diverse instanties en journalisten. Ook de verslaggever zelf kreeg berichten. Volgens Wester deden deze berichten hem aanvankelijk niet veel, totdat J. ook doodsbedreigingen uitte. “Ik begrijp dat u graag ten onder wil gaan (…) u koos immers voor de dood”, stond er in een van de e-mails.

Wester besloot aangifte te doen. De rechter veroordeelde de man tot de werkstraf van zestig uur en legde ook een contactverbod op. De man gaf toe de teksten te hebben verzonden en zou volgens de rechter lijden aan een psychische stoornis.

Bekijk meer van

Frits Wester

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.