website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Man die Frits Wester bedreigde krijgt werkstraf en contactverbod

Trudy Brandenburg - van de Ven — Geplaatst in rechtszaak op dinsdag 19 februari 2019, 09:04

© Frans van Zijst / ANP

Nieuws Een 51-jarige man die Frits Wester sinds 2014 per e-mail heeft bedreigd, is maandag veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur, waarvan twintig uur voorwaardelijk.

“Ik heb dit nooit naar buiten gebracht”, vertelt Wester na berichtgeving door het AD aan NU.nl. “Ik hoop dat de man hulp krijgt.”

De veroordeelde man, Remco J., had een eigen politieke partij en wilde meedoen aan de Europese verkiezingen, maar kreeg hiervoor van RTL geen zendtijd. Uit onvrede begon hij toen de e-mails te sturen naar diverse instanties en journalisten. Ook de verslaggever zelf kreeg berichten. Volgens Wester deden deze berichten hem aanvankelijk niet veel, totdat J. ook doodsbedreigingen uitte. “Ik begrijp dat u graag ten onder wil gaan (…) u koos immers voor de dood”, stond er in een van de e-mails.

Wester besloot aangifte te doen. De rechter veroordeelde de man tot de werkstraf van zestig uur en legde ook een contactverbod op. De man gaf toe de teksten te hebben verzonden en zou volgens de rechter lijden aan een psychische stoornis.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.