— maandag 23 mei 2016, 14:42 | 0 reacties, praat mee

Mager eindbod van TMG voor Sociaal Plan

Jeroen Jumelet / ANP

TMG heeft volgens de bonden een mager eindbod voor een nieuw Sociaal Plan voorgelegd. Het mediaconcern verwacht in de komende jaren een aantal nieuwe reorganisatierondes en de NVJ, CNV Vakmensen, FNV-Kiem en De Unie zijn sinds eind vorig jaar in onderhandeling geweest met TMG. Begin mei kwam het laatste bod van TMG.

Volgens de NVJ is het een flinke versobering ten opzichte van het vorige Sociaal Plan. TMG schat de versobering in op 20 procent ten opzichte van het vorige Sociaal Plan; bonden schatten de versobering hoger in.

Grote verschil is dat er voor dit Sociaal Plan - met looptijd van 1 januari 2016 tot en met 30 juni 2017- niet meer wordt gerekend met de kantonrechtersformule, maar met een ‘transitievergoeding plus’. Bij boventalligheid of ongeschiktheid voor gewijzigde of nieuwe functie volgt een vaststellingsovereenkomst en ga je niet uit dienst maar je blijft gedurende de opzegtermijn in dienst en start direct het van werk naar werk traject met arbeidsmarktanalyse. 

Omdat het eindbod door de NVJ als mager wordt gezien legt de beroepsvereniging het neutraal aan de leden voor. Op maandag 30 mei organiseren NVJ, CNV, FNV KIEM en De Unie een informatiebijeenkomst voor leden en niet-leden. Meer bij de NVJ

Bekijk meer van

TMG NVJ

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.