Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— vrijdag 3 april 2020, 11:37 | 0 reacties, praat mee

LINDA. verlengt tijdelijke contracten niet vanwege coronacrisis

Linda de Mol - © Foto: ANP Kippa / Bas Czerwinski

Het maandblad LINDA. neemt afscheid van een aantal medewerkers van wie de contracten niet worden verlengd. Het betreft redactieleden die op basis van een tijdelijk contract voor het mediamerk van Linda de Mol werken. Daarnaast worden ook afspraken met freelancers ‘extra kritisch’ bekeken. Laatste wijziging: 3 april 2020, 22:32

Dat bevestigt een woordvoerster corporate communicatie van Talpa Network desgevraagd aan Villamedia. Medewerkers die geen contractverlenging krijgen hebben dat eerder deze week gehoord. Om hoeveel mensen het gaat wil de woordvoerster niet zeggen. Wel meldt ze dat Talpa Network, waar LINDA. onderdeel van is, “probeert de effecten op de werkgelegenheid zoveel mogelijk te beperken”.

De woordvoerster wijdt het niet verlengen van de contracten aan “de huidige economische ontwikkelingen” die zijn ontstaan als gevolg van de coronacrisis. Talpa Network-eigenaar John de Mol stelde half maart al dat die crisis banenverlies tot gevolg gaat hebben bij zijn bedrijf.

De Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) uitte donderdag zorgen over de gevolgen die de coronacrisis heeft voor freelance journalisten en flexwerkers. In een open brief aan hoofdredacties riep de beroepsvereniging hen op solidair te zijn met hen.

Bekijk meer van

LINDA. corona

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.