— dinsdag 15 december 2020, 17:00 | 0 reacties, praat mee

Licentie OneWorld in handen van hoofdredacteur en nieuwe uitgever

Hoofdredacteur Seada Nourhussen en uitgever John Olivieira gaan OneWorld exploiteren, meldt de redactie in een persbericht. Stichting OneWorld, die onder meer het magazine uitgeeft, verleent daartoe vanaf 1 januari 2021 een licentie aan het nieuwe bedrijf van Nourhussen en Olivieira. En mogelijk keert de papieren editie terug.

In oktober werd bekend dat OneWorld stopte met de papieren uitgave van het magazine en dat er een rerganisatie aan zat te komen. Daarbij is afscheid genomen van de meeste medewerkers.

Nourhussen en Olivieira zullen online blijven publiceren op oneworld.nl, maar hebben ook de ambitie om het papieren magazine in een andere frequentie terug te brengen, afhankelijk van animo en steun vanuit de lezers. “2020 was een journalistiek piekjaar voor OneWorld wat betreft bereik en zichtbaarheid”, zegt Nourhussen. “Er is duidelijk flinke behoefte aan onze producties, maar dat journalistieke succes vertaalde zich niet in een stevige financiële basis. Het is ontzettend pijnlijk dat het bestuur een bevlogen en betrokken team moest laten gaan en dat we moesten stoppen met ons kroonjuweel: het compleet gerestylede magazine. Dat ik nu samen met John opnieuw kan gaan bouwen aan OneWorld is dan weer heel mooi en ontzettend spannend. We hopen dat alle lezers met ons meegaan.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.