— vrijdag 21 juni 2013, 09:35 | 0 reacties, praat mee

Libido & buitenland

© Frank Groeliken

Mark Koster was op 4 juni te gast bij de uitreiking van de Dick Scherpenzeel Prijs in Amsterdam. Hij is, met fotograaf Frank Groeliken, graag onder vrienden. Nodig hem ook uit via: koster@villamedia.nl

Buitenlandcorrespondent Saskia Dekkers doet een paar pikante onthullingen op de borrel van de Dick Scherpenzeel prijs, die - geheel verwacht en terecht - werd gewonnen door Bram Vermeulen, NOS-correspondent te Turkije.
De charmante krullenbol wist al jaren dat DSK een schuins marcherende rommelaar was. Deze Napoleontische socialist met libidoafwijking zou in haar ogen zeker zijn vervallen in L’Etat c’est moi-gedrag.

Dekkers woont nog steeds in Frankrijk, met haar Nederlandse geliefde, een cameraman die samen met haar reportages maakt voor Nieuwsuur. DSK heeft haar nooit aangevallen, zegt ze. Wel minister Kouchner. Deze Jan Pronk van Frankrijk bleek in zijn amoureuze gedrag iets minder stijl-gereformeerd dan zijn Hollandse ambtgenoot. Over de nieuwe president is ze gematigd positief, maar over zijn Valerie Trierweiler niet. ‘Die is echt gemeen.’
Dekkers zat in de jury onder voorzitterschap van Hans Laroes en lauwerde tot enig ongenoegen van enkele niet-tv journalisten Vermeulen, Stefanie de Brouwer, Doke Romeijn voor hun VPRO tv-documentaire ‘Langs de Grenzen van Turkije’.

Mooiste anekdote op het prijzenfestival vertelde Winfried Baijens, de spreekstalmeester van de avond. Als jong-verslaggever van Nova had hij eens afgesproken met de later homoseksueel blijkende Jörg Haider. ‘Ik was 21 en hij wilde me graag ontvangen’, vertelt hij. Ja, Winfried en toen? Smullend bijna: ‘Laat ik het zo zeggen: er waren erg veel gesoigneerde heerschappen aanwezig.’

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.