— donderdag 2 juni 2016, 11:23 | 0 reacties, praat mee

Leonieke Borghuis hoofdredacteur van Flair

Flair Nederland heeft een nieuwe hoofdredacteur gevonden in Leonieke Borghuis (33). Borghuis was hiervoor freelance journalist voor Flair, Ouders van Nu, Kek Mama en JFK. Eerder werkte ze onder meer als redacteur bij RTL Boulevard, SBS en Omroep WNL. Bij Flair volgt ze Femmigje Kautz op, die sinds 2013 hoofdredacteur was.

In haar nieuwe functie zal Borghuis nauw samenwerken met de hoofdredacteur Flair Benelux, Frederik De Swaef. In maart werd bekend dat de Nederlandse Flair moest reorganiseren, en voor een deel gebruik zou gaan maken van de content van haar Vlaamse evenknie.

Borghuis: ‘De content komt deels uit België, en onze eindredacteuren zorgen dat die verhalen een Nederlandse tone of voice krijgen.’ Volgens Borghuis maakt dat niets uit voor het karakter van het blad. ‘De belevingswereld van Nederlandse en Belgische vrouwen ligt heel dicht bij elkaar. Ook de Vlaamse vrouw zoekt bijvoorbeeld een balans voor haar gezin tussen werk en privé. Daarin zijn we hetzelfde.’ Inhoudelijk zijn de titels de afgelopen jaren meer naar elkaar toegegroeid. Onder De Swaef is de Belgische Flair volgens Borghuis ‘een stuk intelligenter’ geworden. ‘Volwassen, en met meer inhoud. Ook heeft de gezamenlijke online strategie ervoor gezorgd dat Flaironline.nl in korte tijd enorm is gegroeid.’

De Nederlandse Flair wordt voortaan ook in België vormgegeven, maar behoudt zijn eigen look & feel. Borghuis: ‘De Belgische Flair ziet er qua vormgeving anders uit, zij volgen op dat gebied een hele andere koers, en dat blijft zo.’

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.