— woensdag 1 december 2010, 10:51 | 0 reacties, praat mee

Lekker makkelijk

Sanoma Uitgevers heeft de inkoopvoorwaarden voor freelancers aangepast. Directeur Henk Scheenstra legt in Villamedia magazine uit waarom Sanoma dat doet. Zijn verhaal is goed te volgen. Sanoma past zich aan de nieuwe werkelijkheid aan. In de toekomst wordt er mogelijk meer content hergebruikt.

Om hoge kosten en administratieve rompslomp te voorkomen, kiest Sanoma er voor om freelancers niet langer te vergoeden voor hergebruik en van fotografen te vragen al hun beeld in te leveren. Een extra reden om niet meer te betalen, is dat met al die nieuwe initiatieven nog geen geld verdiend wordt. Het kost zelfs veel geld.

Lekker makkelijk om dan de rekening deels bij de freelancer te leggen. Dat is wat mij betreft blijft hangen na het verhaal van Scheenstra. Wij zijn groot en jullie zijn klein. Daarom kunnen we onze voorwaarden opleggen. Ik zou het heel redelijk vinden als fotografen meer betaald krijgen als ze meer leveren. Dat werk van freelance tekstschrijvers beter wordt betaald als daar meer gebruik van wordt gemaakt. Ook als Sanoma investeert in nieuwe producten. Dat doen ze namelijk al jaren in tijdschriften. En dan betalen ze iedereen wel. Ik zie het principiële verschil met investeren in de iPad niet. Ook al klopt het verhaal van Scheenstra als een bus, het is een te eenzijdig verhaal.

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken)

Bekijk meer van

Sanoma

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.