— vrijdag 19 augustus 2016, 11:31 | 0 reacties, praat mee

Leger Nigeria bedreigt journalist om bronnen

Een freelance journalist in Nigeria hangt een aanklacht wegens terrorisme boven het hoofd als hij niet kenbaar maakt hoe hij aan informatie rondom zijn verslaggever over militantengroep Boko Haram komt. Dat verklaart legerkolonel Sani Kukasheka Usman in een bericht in een Nigeriaanse krant. Kolonel Usman beroept zich op een wet uit 2011, die stelt dat Nigerianen gestraft kunnen worden voor het niet ontsluiten van informatie over terroristen of terroristische activiteiten. Als de gezochte journalist Ahmad Salkida zich niet zelf meldt voor verhoor, wordt hij gearresteerd. Door Salkadi te dwingen zijn bronnen kenbaar te maken hoopt het leger meer te weten te komen over Boko Haram. Naast Salkadi worden ook nog twee andere Nigerianen gezocht. Meer bij het Committee to Protect Journalists

Bekijk meer van

Nigeria

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.