— donderdag 25 maart 2010, 08:55

Eerste poging internetcensuur Nigeria

Een islamitische rechtbank in Nigeria heeft de lokale mensenrechtenorganisatie Civil Rights Congress (CRC) gedwongen activiteiten op internet te staken. Zo moest de weblog van CRC worden opgedoekt en mogen er niet langer debatten worden georganiseerd via diensten als Twitter en Facebook. CRC vroeg in het bijzonder aandacht voor de gevolgen van strikte Islam-wetgeving, de sharia. CRC was van plan een debat te organiseren ter markering van de tienjarige verjaardag van het gebruik dat diefstal wordt bestraft met het afhakken van handen. Twaalf staten in het noorden van Nigeria bestraffen momenteel diefstal op die wijze. Reporters sans Frontières (RSF) vreest dat dit een eerste stap is naar beperkingen op vrijheid van meningsuiting via internet. De CRC heeft beroep aangetekend tegen de uitspraak.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.