banner festival 23

— donderdag 12 april 2018, 14:53 | 0 reacties, praat mee

Leeuwarder Courant speelt rol in theaterstuk

Tryater

Op zaterdag 28 april gaat in Leeuwarden het theaterstuk 'Wereldburgers van de Voorstreek' officieel in première, waar ook de Leeuwarder Courant aan heeft meegewerkt. De krant zal een week voor de première een magazine en een website met video’s en podcasts over het project vullen. Laatste wijziging: 12 april 2018, 14:57

De Voorstreek is een multi-culturele winkelstraat in Leeuwarden-centrum. Leden van toneelgezelschap Tryater en de journalisten van de Leeuwarder Courant tekenden samen verhalen op bij de diverse winkels, kapper en supermarkt. Het concept is bedacht door kunstredacteur Kirsten van Santen van de Leeuwarder Courant en toneelregisseur Ira Judkovskaja.

De website kwam mede tot stand door steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Leeuwarden is dit jaar samen met Valetta (Malta) Culturele Hoofdstad van Europa. Het theaterstuk is weer onderdeel van het culturele programma LF2018.

“De verhalen en ontboezemingen in de theatervoorstelling ‘Wereldburgers van de Voorstreek’ zijn niet verzonnen. Ze komen rechtstreeks uit het leven zelf. Er wordt gespeeld met de rijkdom aan dialecten en accenten van de straat. En waar woorden tekort schieten, neemt muziek het over. Een magisch-realistische reis”, aldus de bedenkers.

Wereldburgers van de Voorstreek is van 25 april t/m 26 mei te zien op locatie op de Voorstreek. Meer bij ‘Wereldburgers van de Voorstreek

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.