— donderdag 12 april 2018, 14:53 | 0 reacties, praat mee

Leeuwarder Courant speelt rol in theaterstuk

Tryater

Op zaterdag 28 april gaat in Leeuwarden het theaterstuk 'Wereldburgers van de Voorstreek' officieel in première, waar ook de Leeuwarder Courant aan heeft meegewerkt. De krant zal een week voor de première een magazine en een website met video’s en podcasts over het project vullen.

De Voorstreek is een multi-culturele winkelstraat in Leeuwarden-centrum. Leden van toneelgezelschap Tryater en de journalisten van de Leeuwarder Courant tekenden samen verhalen op bij de diverse winkels, kapper en supermarkt. Het concept is bedacht door kunstredacteur Kirsten van Santen van de Leeuwarder Courant en toneelregisseur Ira Judkovskaja.

De website kwam mede tot stand door steun van het Fonds Bijzondere Journalistieke Projecten. Leeuwarden is dit jaar samen met Valetta (Malta) Culturele Hoofdstad van Europa. Het theaterstuk is weer onderdeel van het culturele programma LF2018.

“De verhalen en ontboezemingen in de theatervoorstelling ‘Wereldburgers van de Voorstreek’ zijn niet verzonnen. Ze komen rechtstreeks uit het leven zelf. Er wordt gespeeld met de rijkdom aan dialecten en accenten van de straat. En waar woorden tekort schieten, neemt muziek het over. Een magisch-realistische reis”, aldus de bedenkers.

Wereldburgers van de Voorstreek is van 25 april t/m 26 mei te zien op locatie op de Voorstreek. Meer bij ‘Wereldburgers van de Voorstreek

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.