PersVeilig veiligheid vrouwelijke journalisten

— woensdag 28 september 2011, 10:01 | 4 reacties, praat mee

Leeuwarder Courant laat lezer corrigeren

De Leeuwarder Courant schakelt vanaf 9 oktober lezers in om de krant op fouten te controleren. Daarvoor worden tien tot vijftien mensen gezocht in de groep lezers die de krant regelmatig op fouten wijst. Dat schrijft NRC Handelsblad. Hans Snijder, hoofdredacteur van de Leeuwarder Courant werd op het idee gebracht door de Noorse krant VG. Ook bleek uit een afstudeerscriptie van student Baukje van der Meer dat er vergeleken met tien jaar geleden nu meer taal-, stijl- en slordigheidsfouten in de Leeuwarder Courant staan. Daarop heeft Snijder de controle van stukken geïntensiveerd. De lezers zullen voorlopig alleen op vrijdag de krant controleren. Laatste wijziging: 29 september 2011, 10:35

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

4 reacties

Paul Disco, 28 september 2011, 16:44

Ehm, als je wil dat er minder fouten in de krant komen, dan zou ik vooraf de krant controleren en niet achteraf. Dit laatste lijkt mij zinloos, of je moet wat lezers om therapeutische redenen aan de praat willen houden. In dat geval is het natuurlijk een lovenswaardig initiatief. Ik heb er in elk geval even om gelachen, dat is ook wat waard.

Klaas van der Spoel, 28 september 2011, 19:55

Het Dagblad van het Noorden, (voorheen Nieuwsblad van het Noorden) een krant die nota bene in Leeuwarden gedrukt wordt, kan ook wel wat correctors gebruiken. In dat blad is ergvaak sprake van Groningse i.p.v. Groninger. Ze hebben kennelijk de Van Dale niet op de redactie liggen… Over andere fouten doe ik het zwijgen toe. Paul Disco heeft natuurlijk groot gelijk. Corrigeren moet vooraf gebeuren!

Dolf Rogmans, 28 september 2011, 23:53

@ Paul Disco: de laatste zin had beter kunnen luiden: De lezers zullen voorlopig alleen op vrijdag de zaterdagkrant controleren.

Paul Disco, 29 september 2011, 08:02

Aha, dat is wat anders. Blijft dan alleen nog curieus dat de kwaliteit van een product wordt gecontroleerd door klanten. En dan alleen op zaterdag. Benieuwd of een actieve groep lezers hetzelfde kan als een goede eindredacteur.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.