banner persveilig

— maandag 26 november 2018, 16:17 | 0 reacties, praat mee

‘Leestijd papieren krant stabiel’

De gemiddelde leestijd is eigenlijk al jaren stabiel | Piet Bakker / Stimuleringfonds voor de Journalistiek

Het aantal lezers van papieren kranten neemt af, maar de leesduur is de afgelopen jaren stabiel, becijferde onderzoeker Piet Bakker op basis van gegevens uit jaarverslagen en NOM Print Monitor. De weekendkrant mag zich in de meeste leestijd verheugen; verder trekken vooral oudere lezers meer tijd uit voor de krant.

In 2018 zijn er nog ruim zes miljoen lezers. “Gemiddeld besteden die lezers doordeweeks een half uur per dag aan de krant en zo’n drie kwartier in het weekend”, aldus Bakker in een blogpost in het kader van De Stand van de Nieuwsmedia.

“Een voor de hand liggende verklaring voor de stabiele of zelfs stijgende leestijd, is de vergrijzende dagbladlezer. De verschillen tussen leeftijdsgroepen zijn namelijk indrukwekkend. 65-plussers lezen ongeveer drie keer zo lang in de krant als 13- tot 19-jarigen. De trend is zonneklaar: hoe ouder, hoe meer tijd voor de krant.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.