— donderdag 29 september 2016, 16:29 | 0 reacties, praat mee

Lector Constructieve Journalistiek bij Windesheim

© Koen Suyk / ANP

Liesbeth Hermans gaat vanaf 1 oktober bij Windesheim aan de slag als lector Constructieve Journalistiek. Met dit nieuwe lectoraat zet Windesheim in op uitbreiding van het onderzoek naar maatschappelijke effecten van journalistieke producten en werkwijzen. ‘We willen weten of het gebruik van constructieve elementen in de journalistiek positieve effecten kan hebben op de nieuwsgebruiker en de samenleving. Wat is bijvoorbeeld het effect van het toevoegen van oplossingsgerichte analyses in nieuwsberichten? ’, aldus Hermans.

Het nieuwe lectoraat wil nadrukkelijk bijdragen aan de reflectie van (toekomstige) journalisten op de invulling van hun rol in een sterk veranderende samenleving.

Met de aanstelling van de nieuwe lector zet Windesheim een volgende stap in het proces naar meer aandacht voor toekomstgericht en probleemoplossend denken in de journalistiek. Sinds het afgelopen studiejaar is constructieve journalistiek een speerpunt van de opleiding Journalistiek bij Windesheim. Cathrine Gyldensted, internationaal voorloper en wegbereider op het gebied van constructieve journalistiek, is sinds eind 2015 aan Windesheim verbonden om deze journalistieke manier van werken aan het curriculum toe te voegen. Afgelopen juli sprak Villamedia met haar, lees hier het interview.

Liesbeth Hermans is coördinator van de master ‘Media, journalistiek en nieuwsgebruik’ bij de Radboud Universiteit en onderzoeker bij het Behavioural Science Institute in Nijmegen. Sinds 2011 werkt zij bij Windesheim als associate lector Media & Civil Society.

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.