e learning nvj

— vrijdag 20 november 2015, 12:13 | 0 reacties, praat mee

Constructieve oplossingsgerichte journalistiek speerpunt Windesheim

Koen Suyk / ANP

Windesheim in Zwolle wil zich onderscheiden van andere opleidingen journalistiek door van constructieve oplossingsgerichte journalistiek een van de speerpunten van de opleiding te maken. Daarom treedt per 1 december Cathrine Gyldensted in dienst, een Deense journaliste die internationaal bekend staat als voorloper op het gebied van constructieve journalistiek. Dat meldt de opleiding.

Volgens Bas Mesters, directeur van de opleiding, moet de aandacht binnen de journalistiek behalve op het ontwikkelen van nieuwe verdienmodellen en technologische innovaties ook nadrukkelijk gericht zijn op bijstelling van de journalistieke grondhouding. ‘Journalistiek kampt met een legitimiteitscrisis. Uit onderzoek blijkt dat het publieke vertrouwen in het vak laag is in vergelijking met het vertrouwen in de rechtspraak, de politiek of andere instituties. Ik denk dat dit kan veranderen als de journalistiek niet enkel kritisch problemen analyseert, maar daarnaast ook het debat over oplossingen en alternatieven beter faciliteert.’

Bij de opleiding Journalistiek krijgt Cathrine Gyldensted de taak het curriculum verder in die richting te ontwikkelen en het onderzoek naar constructieve journalistiek te versterken. Daarnaast zal zij - gebruikmakend van haar vele internationale contacten - een internationaal symposium organiseren over deze meer oplossingsgerichte vorm van journalistiek. Gyldensted zal ook als opdracht meekrijgen om in het werkveld zowel als adviseur en via masterclasses het proces naar meer toekomstgerichte journalistiek te faciliteren.

Praat mee

nvj e-learning  artikel

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Uitgever

Marjolein Slats
Waarnemend hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Karin Bais
Sales

Sofia van Wijk
Sales

Jenny Fritschy
Sales

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.