persveilig seminar

— dinsdag 20 september 2022, 15:39 | 0 reacties, praat mee

Lara Ankersmit van FD naar Centraal Bureau voor de Statistiek

ANP

Adjunct-hoofdredacteur Digitaal & Podcast Lara Ankersmit stapt 1 december 2022 van het Financieele Dagblad over naar het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ze wordt met ingang van de maand hoofddirecteur Communicatie en Nieuws én lid van het Directieberaad van het CBS. Laatste wijziging: 20 september 2022, 15:40

Ankersmit werkte eerder bij de NOS, Telegraaf en NRC. Zij volgt Mike Ackermans op, die afgelopen mei directeur-bestuurder bij Stichting Omroep Zeeland werd.

Ankersmit noemt betrouwbare en onafhankelijke informatie belangrijk. “Zorgen dat CBS-data, statistieken en informatie voor een breed publiek via verschillende kanalen beschikbaar zijn, is voor mij een mooie opgave”, stelt ze.

Directeur-generaal Angelique Berg van CBS: “Ik ben heel blij dat we in Lara Ankersmit een nieuwe hoofddirecteur hebben gevonden. Zij heeft ontzettend veel ervaring in de mediawereld en heeft haar sporen verdiend met het ontwikkelen van innovatieve producten voor verschillende doelgroepen. Ontzettend fijn dat zij de overstap wil maken naar het CBS en ons verder gaat helpen bij het nog breder onder de aandacht brengen van informatie, data en feiten voor een breed publiek.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

banner zwolle 2

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.