— donderdag 8 maart 2012, 12:18

Lancering e-tijdschrift tv-geschiedenis EU

EUscreen lanceert vandaag een elektronisch tijdschrift over Europese televisiegeschiedenis en cultuur: Journal of European Television History and Culture. Het doel van dit e-tijdschrift is een internationaal platform te bieden voor onderzoek en reflectie op de televisie als een onderdeel van het Europese culturele erfgoed. Het nulnummer van het tijdschrift is gemaakt met het open access publishing platform Open Journal Systems. Aan de tweede versie, geplande verschijningsdatum september 2012, zullen belangrijke technische functionaliteiten worden toegevoegd waardoor het magazine een multimedia platform wordt voor online storytelling, aldus EUscreen. Laatste wijziging: 9 maart 2012, 10:34

Het elektronische tijdschrift bouwt voort op diverse digitaliseringsinitiatieven die de afgelopen jaren zijn gestart en die vallen onder Europeana, het project van de Europese Unie met gedigitaliseerde verzamelingen van Europese bibliotheken, archieven en musea. Het is tot stand gekomen door een samenwerking tussen het platform EUscreen, een site die toegang biedt tot een collectie uit de Europese televisiegeschiedenis en onderzoekers van de Europese televisie-History Network (Ethn). Het is een uitgave van de Utrechtse Universiteitsbibliotheek (Igitur publishing) met de Universiteit Utrecht, de Universiteit Maastricht en Royal Holloway College / University of London en zal worden voortgezet met financiële steun van de Nederlandse National Research Board.

Bekijk meer van

Europa

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.