onderzoek covid en journalistiek

— woensdag 26 september 2018, 11:29 | 0 reacties, praat mee

Mark Hoogstad wint Persprijs Rotterdam 2018

Containers in de haven van Rotterdam | Lex van Lieshout / ANP

Freelance journalist Mark Hoogstad heeft de Persprijs Rotterdam 2018 gewonnen met zijn in juli van dit jaar verschenen boek over de stad. In 'Rotterdam, stad van twee snelheden' beschrijft Hoogstad de metamorfose van Rotterdam van 'afvoerputje van Nederland' tot 'de must-see-attractie van de Lage Landen', met een oog voor de lokale politiek.

De prijs, bestaande uit een glazen kunstobject en 5000 euro, wordt donderdag 4 oktober voor de dertiende keer uitgereikt in congres- en debatcentrum Arminius in Rotterdam. De productie van Hoogstad werd gekozen uit vijftien inzendingen.  Het juryrapport prijst Hoogstads boek onder meer om de meeslepende stijl waarin de Rotterdamse politiek wordt doorgelicht.

Vier andere nominaties waren:

Rik Kuiper (de Volkskrant) met een artikelenserie over de gemeenteraadsverkiezingen waarbij de auteur onder meer op originele wijze een tramlijn gebruikt om de verschillende Rotterdamse wijken te belichten.

De lokale omroep Open Rotterdam met een boeiende serie tv-uitzendingen over innovaties in de Rotterdamse haven.

Freelance journalist Marijke Nijboer met haar boek ‘Achter de voordeur’, over de begeleiding van een Rotterdams probleemgezin dat door de auteur vijf jaar lang werd gevolgd.

Margot Smolenaars van Vers Beton met het onderzoeksproject ‘Bouwen is macht’ over de bouwwereld en de vaak slechte verhoudingen met de overheid.

Praat mee

banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.