website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Mark Hoogstad wint Persprijs Rotterdam 2018

Lars Pasveer — Geplaatst in persprijs op woensdag 26 september 2018, 11:29

Containers in de haven van Rotterdam | Lex van Lieshout / ANP

Containers in de haven van Rotterdam | Lex van Lieshout / ANP

Nieuws Freelance journalist Mark Hoogstad heeft de Persprijs Rotterdam 2018 gewonnen met zijn in juli van dit jaar verschenen boek over de stad. In 'Rotterdam, stad van twee snelheden' beschrijft Hoogstad de metamorfose van Rotterdam van 'afvoerputje van Nederland' tot 'de must-see-attractie van de Lage Landen', met een oog voor de lokale politiek.

De prijs, bestaande uit een glazen kunstobject en 5000 euro, wordt donderdag 4 oktober voor de dertiende keer uitgereikt in congres- en debatcentrum Arminius in Rotterdam. De productie van Hoogstad werd gekozen uit vijftien inzendingen.  Het juryrapport prijst Hoogstads boek onder meer om de meeslepende stijl waarin de Rotterdamse politiek wordt doorgelicht.

Vier andere nominaties waren:

Rik Kuiper (de Volkskrant) met een artikelenserie over de gemeenteraadsverkiezingen waarbij de auteur onder meer op originele wijze een tramlijn gebruikt om de verschillende Rotterdamse wijken te belichten.

De lokale omroep Open Rotterdam met een boeiende serie tv-uitzendingen over innovaties in de Rotterdamse haven.

Freelance journalist Marijke Nijboer met haar boek ‘Achter de voordeur’, over de begeleiding van een Rotterdams probleemgezin dat door de auteur vijf jaar lang werd gevolgd.

Margot Smolenaars van Vers Beton met het onderzoeksproject ‘Bouwen is macht’ over de bouwwereld en de vaak slechte verhoudingen met de overheid.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.