website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

Laatste keer

Saïda Maggé — Geplaatst op vrijdag 26 augustus 2011, 12:01

Columns

Het ging zo snel. Toen de hoofdredacteur van Villamedia, Dolf Rogmans, mij twee jaar geleden benaderde met de vraag of ik columnist wilde worden, studeerde ik nog. Ik deed op dat moment een stage bij het NOS Jeugdjournaal. Afstuderen was iets voor op de lange termijn. En nu schrijf ik mijn allerlaatste column.


‘Nee’, zeggen tegen Dolf mocht absoluut niet. Welke student journalistiek mag nou in Villamedia een column schrijven? Zo’n buitenkansje mag je echt niet laten liggen. Dus brak ik elke maand weer mijn hoofd over waar ik nu weer eens over zou schrijven. Opdracht was om te schrijven vanuit het perspectief van een starter en kennelijk bracht ik de dingen wat dramatischer dan ze in werkelijkheid waren. Zo kwam ik laatst een oud-eindredacteur tegen die me vol verbazing aankeek toen ik vertelde dat ik bij BNN werkte. ‘He, maar ik dacht dat je niet aan een baan kon komen. Dat las ik in Villamedia.’

Mij ging het de afgelopen twee jaar eigenlijk best wel goed, maar ik zag ook veel (ex)studiegenoten spartelen, want het is nou niet bepaald een lekkere tijd voor jonge journalisten. Maar hopeloos is het zeker niet. Zolang je maar doorzet en niet opgeeft komt het goed. Daar ben ik zeker in gaan geloven.

Want als ik deze column zo geschreven heb, ga ik naar een feest bij een vriendin waar ik mijn journalistieke vriendengroepje weer zie. En ik moet eerlijk zijn: we zijn allemaal best snel goed terecht gekomen. Het AD, NRC, RTL Nieuws, de NCRV en Webwereld; iedereen heeft z’n plek uiteindelijk gevonden en de situatie is dus zeker niet uitzichtloos. Ja, we zitten in een rottijd. Maar ik geloof er zeker in dat ambitieuze jonge journalisten allemaal uiteindelijk een leuke baan vinden. Echt. Ook de krantenjournalisten.

Bedankt voor alle lieve reacties en persoonlijke verhalen. Terwijl dat vooraf mijn grootste angst was. Al die kritische journalisten met hun meningen: ze branden me af! Maar niets van dit alles. Van bezorgde moeders tot gelijkgezinden die ook niet zoveel gemeen hadden met Felix Rottenberg; de reacties waren ontzettend fijn. Maar nu is het tijd voor een nieuwe starter om met kritische ogen de journalistiek én de arbeidsmarkt te volgen.

Liefs,

.(JavaScript moet ingeschakeld zijn om dit e-mail adres te bekijken) is starter op de arbeidsmarkt

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

expertisedag 2019

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.