— donderdag 22 september 2022, 13:27 | 0 reacties, praat mee

‘Laatste grote uitzending’ voor Lara Billie Rense en een nieuwe aanwinst voor Hart van Nederland

© Roos Koole/ANP

Deze week maakte Lara Billie Rense diens 'laatste grote uitzending' voor NPO Radio 1 en stapt Jelle Akerboom over van AD Video naar Hart van Nederland van SBS 6. Dit en nog veel meer in de wekelijkse Transfer Thursday, waarin Villamedia de ontwikkelingen op de journalistieke arbeidsmarkt in de gaten houdt. Laatste wijziging: 28 september 2022, 15:24

Sona Boker stapt over van de NOS naar de Nederlandse tak van VICE. ‘Na een leuk en leerzaam jaar bij NOS Stories en NOS op 3 radio heb ik besloten om iets anders te gaan doen. Toch dacht ik de laatste tijd veel na over wat ik nu wil in mijn carrière en vooral wat ik allemaal nog wil doen en leren. Nu is er een mooie kans op mijn pad gekomen. En hoe eng het ook is om zulke keuzes te maken: ik ga van baan switchen’, schrijft ze. Per 1 oktober treedt ze in dienst als multimedia journalist.

Na zeven jaar verandert de functie van Sanne Blauw bij De Correspondent. ‘Het was geweldig om over cijfers te schrijven, maar het is tijd voor de volgende stap’, schrijft Blauw. Ze wordt correspondent Onzekerheid en wil onderzoeken ‘wat onzekerheid met ons en de samenleving doet’.

Jelle Akerboom neemt afscheid bij de videoredactie van het Algemeen Dagblad. ‘Ik heb hier in 3,5 jaar enorm veel geleerd, de tofste dingen mogen maken met geweldige collega’s en hele mooie kansen gekregen’, schrijft Akerboom bij een compliatie van zijn presentatie- en interviewwerk voor het AD op Instagram. In oktober stapt hij over naar Hart van Nederland van SBS 6.

‘Van inktkoelie bij de krant naar mannetje van de radio, en vanaf deze week ook pipo van de tievie - een beetje’, meldt Eric Arends. Hij is te zien in het onderzoeksprogramma Argos van de VPRO en Human. ‘Maar gelukkig liggen jullie dan allemaal al te slapen’, schrijft hij - verwijzend naar het uitzendtijdstip van woensdagavond om 23:32 uur op NPO 2.

Adjunct-hoofdredacteur Digitaal & Podcast Lara Ankersmit van het FD verruilt de krant voor Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Ze wordt met ingang van de maand oktober hoofddirecteur Communicatie en Nieuws én lid van het Directieberaad van het CBS. Ankersmit werkte eerder bij de NOS, Telegraaf en NRC.

Na twee jaar gewerkt te hebben als trainee onderzoeksjournalist bij Vrij Nederland treedt Sjors Roeters nu ‘als volwassen redacteur’ in dienst bij het maandblad, zo laat hij via LinkedIn weten.

Met Prinsjesdag maakte Lara Billie Rense diens laatste ‘grote uitzending’ op NPO Radio 1. In de toekomst gaat Rense onder andere verschillende podcasts maken voor diverse partijen.

Misdaadverslaggever Chiel Timmermans stapt na 7,5 jaar over van het Eindhovens Dagblad naar de ‘moederkrant’, het AD. ‘Vanaf 1 november word ik een van de twee nieuwe misdaadverslaggevers bij de krant. Ik mag de grote schoenen van Yelle Tieleman en Koen Voskuil vullen. Wat een geweldige baan! Ik ga me wekelijks buigen over grote, landelijke misdaadzaken. Heel veel zin in!’, meldt Timmermans.

De ‘Sillicon Valley-correspondent’ voor het FD, Eva Schram, keert terug naar Nederland. ‘As we speak zit ik op het vliegveld van San Francisco te wachten op mijn vlucht naar Amsterdam’, schrijft Schram. Per 1 oktober treedt ze in dienst bij het Financieele Dagblad en zal een plekje innemen op de beursredactie. ‘Zaterdag 1 oktober staat mijn afscheidsverhaal over Silicon Valley en Californië in de krant. Veel zin mijn tanden in nieuwe onderwerpen te zetten, lekker rond te fietsen door Hollandse steden & eindelijk weer lekkere kaas te kunnen eten. Maar Californië voelt na bijna zeven jaar ook als thuis, dus het is een bittersweet goodbye.’

Tips?
Nieuwe stap in je loopbaan of ken je iemand die een transfer maakt? Laat het Villamedia weten. Mail de redactie via redactie@villamedia.nl o.v.v. ‘Transfer’ of stuur je tip via Twitter, Instagram, Facebook of LinkedIn. Je mag ons ook taggen.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.