website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

L1 naar Raad van State om boetes voor sponsoring

Lars Pasveer — Geplaatst in conflict op woensdag 9 mei 2018, 12:04

ANP

ANP

Nieuws Stichting Omroep Limburg gaat bij de Raad van State in beroep in een zaak over door het Commissariaat voor de Media opgelegde boetes. De zaak sleept al jaren, maar recent verwierp de rechtbank Limburg bezwaren van de omroep.

Ook was er volgens de rechtbank geen reden om de boetes verder te verlagen. Het betreft programma’s net een gezondheidthema die in 2014 werden uitgezonderd en gesponsord. Het Commissariaat legde 81.000 euro boete op voor het overtreden van het sponsorverbod. L1 vindt dat de programma’s educatief waren. Daarop is een uitzondering mogelijk in de Mediawet.

L1 werd ook beboet om het cultuurprogramma ‘Kunst op de Bonnefooi’, waar het Bonnefantenmuseum in Maastricht een sponsor van is. L1 zou volgens het Commissariaat ‘producten en diensten van de sponsor’ hebben getoond. L1 zegt dat het enkel een schilderij in het museum heeft laten zien. Stichting Omroep Limburg wil van de Raad van State weten hoe een cultuurprogramma binnen de Mediawet wel gesponsord mag worden, maar schilderijen niet in beeld mogen komen.

Volgens L1 zijn de regels rond sponsoring niet helder. Wanneer de Raad van State zich over de zaak buigt, is nog niet bekend.

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

Journalist van het jaar 2018

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.