— woensdag 9 mei 2018, 12:04 | 0 reacties, praat mee

L1 naar Raad van State om boetes voor sponsoring

ANP

Stichting Omroep Limburg gaat bij de Raad van State in beroep in een zaak over door het Commissariaat voor de Media opgelegde boetes. De zaak sleept al jaren, maar recent verwierp de rechtbank Limburg bezwaren van de omroep. Laatste wijziging: 9 mei 2018, 12:05

Ook was er volgens de rechtbank geen reden om de boetes verder te verlagen. Het betreft programma’s net een gezondheidthema die in 2014 werden uitgezonderd en gesponsord. Het Commissariaat legde 81.000 euro boete op voor het overtreden van het sponsorverbod. L1 vindt dat de programma’s educatief waren. Daarop is een uitzondering mogelijk in de Mediawet.

L1 werd ook beboet om het cultuurprogramma ‘Kunst op de Bonnefooi’, waar het Bonnefantenmuseum in Maastricht een sponsor van is. L1 zou volgens het Commissariaat ‘producten en diensten van de sponsor’ hebben getoond. L1 zegt dat het enkel een schilderij in het museum heeft laten zien. Stichting Omroep Limburg wil van de Raad van State weten hoe een cultuurprogramma binnen de Mediawet wel gesponsord mag worden, maar schilderijen niet in beeld mogen komen.

Volgens L1 zijn de regels rond sponsoring niet helder. Wanneer de Raad van State zich over de zaak buigt, is nog niet bekend.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.