Tegel Beeld en Geluid

— woensdag 9 juli 2014, 11:53

RvS: ‘Boetes TROS waren terecht’

De Raad van State heeft bevestigd dat het Commissariaat voor de Media (CvdM) in zijn recht stond toen het de TROS twee boetes oplegde voor bovenmatige aandacht voor een nieuw te openen attractie van pretpark De Efteling. In het kinderprogramma Het Sprookjesboomfeest kwamen figuren, namen, muziek en vormgeving voorbij die ook in De Efteling worden gebruikt. De omroep heeft zich daarmee dienstbaar gemaakt aan commerciële belangen van een derde partij, hetgeen de Mediawet verbiedt. In een eerdere fase van dit conflict was de boete van in totaal 120.000 euro al eens verlaagd. De Raad van State verlaagde de boete nog eens, omdat voor de twee boetes (voor de dienstbaarheid en voor ongeoorloofde reclame in kinderprogramma's) dezelfde motivering werd gebruikt. De CvdM had in dat licht de boete voor reclame moeten beperken, aldus de Raad van State. De TROS moet nu nog 69.000 euro betalen.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.