word studentlid

— dinsdag 13 juni 2023, 11:14 | 0 reacties, praat mee

Kunststof-presentator Jellie Brouwer is ongeneeslijk ziek

Kunststof-presentator Jellie Brouwer is ongeneeslijk ziek
Jellie Brouwer tijdens de uitreiking Annie M.G. Schmidtprijs - © Anneke Janssen/ANP/Hollandse Hoogte

Jellie Brouwer, vanaf het begin een van de vaste presentatoren van het radioprogramma Kunststof (NPO Radio 1/NTR), is ongeneeslijk ziek. Dat blijkt uit een korte verklaring in de uitzending van gisteren. Laatste wijziging: 13 juni 2023, 11:59

De uitzending van Kunststof was op maandagavond ietsje korter dan normaal, na het gebruikelijke interview nam eindredacteur Yvonne Hoksbergen het woord. Vaste luisteraars van het programma hadden al vragen gesteld aan de redactie waarom Brouwer (59) al enige tijd niet meer te horen was als presentator van dienst.

‘Met enige regelmaat krijgt Kunststof lieve berichten van luisteraars binnen over waar presentator Jellie Brouwer gebleven is. Dat haar stem, haar interviews gemist worden op Radio 1. Wij hebben daar als collega programmamakers nooit iets over gezegd in onze uitzendingen’, begon Hoksbergen. ‘Jellie wist begin december vorig jaar dat ze opnieuw ziek was; een zeldzame vorm van kanker. Ze heeft doorgewerkt tot begin februari en nog enkele heel mooie gesprekken kunnen voeren.’

Er werd bewust geen afscheid van de luisteraar genomen, legde Hoksbergen uit, omdat Brouwer nog hoopte dat ze op z’n minst nog één uitzending voor haar rekening mocht nemen. Dat mocht helaas niet meer zo zijn. ‘Ze had al eerder een Houdini-act gedaan en was na ziekte in 2017 weer glorieus terug gekomen. Helaas heeft de realiteit haar akelig ingehaald. Ze gaat de laatste fase van haar leven in.’

Direct na en tijdens de uitzending regende het reacties op sociale media. ‘Fantastisch mens, fantastische interviewer, zo iemand van wie je zou willen dat de hele wereld uit Jellies bestond’, schreef medepresentator Antoinette Scheulderman. ‘Het beste interview tot op heden had ik jaren terug met Jellie Brouwer. Ze heeft altijd liefdevolle aandacht voor haar gasten, zonder scherpte te verliezen. Misschien wel de beste interviewer van NL’, reageerde Seada Nourhussen, hoofdredacteur van OneWorld.

Namens Brouwer bedankte Hoksbergen ‘voor alle lieve reacties, de complimenten, het trouwe luisteren. Het doet haar goed te weten dat ze gemist wordt’. Brouwer is sinds het begin van het programma in 2001 betrokken geweest als presentator. Eerder interviewde Brouwer op Radio 1 de arts van het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis in Amsterdam waar zij eerder patiënt was.

Brouwer (Groningen, 1964) studeerde aan de School voor Journalistiek in Utrecht en werkte daarna als redacteur, verslaggever en presentator/interviewer voor radio- en televisieprogramma’s van de NOS, NTR, AVRO en Omroep West. ‘Met haar zeer eigen toon, haar smaak en humor wist ze intuïtief vaak tot de kern te komen. Want in elke mens zit een verhaal, ze moest er alleen even naar zoeken’, zei Hoksbergen in de uitzending.

Tip de redactie

Logo Publeaks Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.