— donderdag 17 december 2020, 11:46 | 0 reacties, praat mee

KRO-NCRV voegt diverse onderzoeksredacties bijeen tot crossmediaal ‘Pointer’

KRO-NCRV

KRO-NCRV voegt de onderzoeksredacties van De Monitor, Pointer en Reporter Radio samen. Vanaf 9 januari 2021 gaan zij samenwerken onder één naam: Pointer. De omroep zegt dat onderzoeksjournalistiek op televisie, radio en online op die manier kunnen zorgen voor meer slagkracht en impact in de samenleving. Laatste wijziging: 18 december 2020, 09:37

“Crowdsourcing, diepgaande dossierkennis en onthullende datajournalistiek, allemaal op één plek”, aldus KRO-NCRV. “Het is het eerste crossmediale journalistieke platform, waarbij tv en radio, crowdsourcing en dossieronderzoek, datajournalistiek en open source intelligence samengaan”, stelt de omroep over de bundeling.

De wijzigingen hebben geen personele gevolgen, bevestigt de omroep desgevraagd.

De omroep stelt dat de individuele programma’s de nodige maatschappelijke impact hadden: “Door gezamenlijk onderzoek op te zetten vanuit de verschillende disciplines die op de redactie aanwezig zijn kan het nieuwe Pointer nog meer maatschappelijke impact creëren en prijswinnende producties realiseren.”

KRO-NCRV directeur Peter Kuipers zegt dat de omroep met Pointer “als een thermometer in de samenleving” wil staan. Pointer zal samen met kijkers en luisteraars maatschappelijke thema’s belichten die iedereen aangaan, belooft Kuipers.

Het nieuwe online platform wordt op 9 januari gelanceerd. De eerste aflevering op radio van het nieuwe Pointer start op zondag 10 januari om 19 uur op NPO Radio 1 en op TV op 11 januari om 22:15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.