— donderdag 17 december 2020, 11:46 | 0 reacties, praat mee

KRO-NCRV voegt diverse onderzoeksredacties bijeen tot crossmediaal ‘Pointer’

KRO-NCRV

KRO-NCRV voegt de onderzoeksredacties van De Monitor, Pointer en Reporter Radio samen. Vanaf 9 januari 2021 gaan zij samenwerken onder één naam: Pointer. De omroep zegt dat onderzoeksjournalistiek op televisie, radio en online op die manier kunnen zorgen voor meer slagkracht en impact in de samenleving.

“Crowdsourcing, diepgaande dossierkennis en onthullende datajournalistiek, allemaal op één plek”, aldus KRO-NCRV. “Het is het eerste crossmediale journalistieke platform, waarbij tv en radio, crowdsourcing en dossieronderzoek, datajournalistiek en open source intelligence samengaan”, stelt de omroep over de bundeling.

De wijzigingen hebben geen personele gevolgen, bevestigt de omroep desgevraagd.

De omroep stelt dat de individuele programma’s de nodige maatschappelijke impact hadden: “Door gezamenlijk onderzoek op te zetten vanuit de verschillende disciplines die op de redactie aanwezig zijn kan het nieuwe Pointer nog meer maatschappelijke impact creëren en prijswinnende producties realiseren.”

KRO-NCRV directeur Peter Kuipers zegt dat de omroep met Pointer “als een thermometer in de samenleving” wil staan. Pointer zal samen met kijkers en luisteraars maatschappelijke thema’s belichten die iedereen aangaan, belooft Kuipers.

Het nieuwe online platform wordt op 9 januari gelanceerd. De eerste aflevering op radio van het nieuwe Pointer start op zondag 10 januari om 19 uur op NPO Radio 1 en op TV op 11 januari om 22:15 uur bij KRO-NCRV op NPO 2.

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.