— dinsdag 22 december 2015, 13:28 | 0 reacties, praat mee

KRO-NCRV experimenteert met virtual reality

KRO-NCRV

KRO-NCRV heeft voor het programma 'In het spoor van de vluchteling' beelden gedraaid met een speciale 360-gradencamera. Liesbeth Staats en Hans Jaap Melissen reisden voor het programma naar onder meer Libanon en Lesbos en maakten opnamen die online of (nog beter) met de zogeheten Google Cardboard-bril te bekijken zijn. Laatste wijziging: 22 december 2015, 13:42

In Google Cardboard dient een normale smartphone als ‘bioscoopdoek’ terwijl de gyroscoop in de telefoon dient om in de live-video rond te kunnen kijken. Onder meer de New York Times en het Eindhovense E52 experimenteren met dezelfde techniek. KRO-NCRV zegt de eerste Nederlandse omroep te zijn die de video-techniek voor journalistieke doeleinden inzet.

Oorlogsverslaggever Hans Jaap Melissen stelt dat het virtual reality-concept een eerlijker beeld schetst. “Het brengt je op plekken waar je normaal niet komt en het dwingt je bijna tot betrokkenheid. Je kan de vluchtelingen bijna aanraken en je voelt de spetters zout water op je gezicht.”

Volgens KRO-NCRV mediadirecteur Taco Rijssemus zal de omroep in de toekomst vaker journalistieke producties met virtual reality gaan maken.

In het spoor van de vluchteling wordt op donderdag 24 december uitgezonden op NPO 2, om 19:15 uur.

Bekijk meer van

KRO-NCRV Hans Jaap Melissen

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.