training eu starters

— dinsdag 20 oktober 2015, 14:15 | 0 reacties, praat mee

New York Times experimenteert met virtual reality

Google

Ter promotie van een nieuw interactief artikel met virtual reality-elementen biedt de New York Times een selectie van abonnees van de papieren editie een gratis zogeheten Google Cardboard aan. Dat is een eenvoudige, zelf te vouwen virtual reality-bril van karton. Google is partner in het experiment. Laatste wijziging: 29 oktober 2015, 13:49

Een reguliere smartphone kan in de Google Cardboard geschoven worden om als beeldscherm te dienen. Speciale lenzen wekken de indruk van een groot beeldscherm voor de kijker. De gyroscoop in elke moderne telefoon maakt het vervolgens mogelijk om rond te kijken in speciaal opgemaakte video’s.

De New York Times gebruikt de kartonnen bril bij het artikel ‘The Displaced’ uit hun magazine-bijlage. Het handelt over ontheemde kinderen in Sudan, het oosten van Oekraïne en Syrië. Er moet een speciale gratis ‘NYT VR’-applicatie op de telefoon worden gezet. De Google Cardboard kan met een speciale promotiecode worden aangevraagd.

Volgens hoofdredacteur Jake Silverstein van het New York Times magazine biedt virtual reality een enorm potentieel voor journalistieke storytelling.

Bekijk meer van

New York Times Google

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.