— donderdag 9 april 2015, 15:52 | 3 reacties, praat mee

e52 plant virtual reality-reportages

Google Cardboard

Het Eindhovense nieuwsplatform e52, dat in februari werd gelanceerd, gaat gebruik maken van 3D-technologie van VRMaster. Met hun software kunnen beelden 360-graden rondom worden bekeken. De hoop is dat gebruikers zo nog persoonlijker bij reportages, persconferenties, sport- of concertverslagen worden betrokken. In eerste instantie gaat het om stilstaand beeld, maar later zullen virtual reality-reportages ook live video kunnen bevatten. Om het beeld daadwerkelijk te kunnen bekijken, is een speciale bril nodig waar de smartphone ingeschoven wordt. Speciale lenzen maken dat het beeld voor de drager in een naadloze ervaring wordt vertaald. Ook rondkijken is mogelijk, dankzij de gyroscoop in de telefoon. VRmaster en e52 presenteren hun plannen tijdens een speciale hackathon bij de NOS. Een bril kost bij VRmaster rond 20 euro en is er naast karton ook in hout. Laatste wijziging: 9 april 2015, 15:55

Bekijk meer van

Google e52

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Arnold Mandemaker, 10 april 2015, 13:58

Welke halve zool gaat met deze constructie (in hout of karton!) op z’n kanis naar een mobieltje koekeloeren? Of is dit een verlate 1 april-grap?

Bart Brouwers, 11 april 2015, 13:47

Haha, niemand hoeft je te zien Arnold. Je kunt het gewoon op je studeerkamer of aan de keukentafel doen. Toch heb je gelijk, het feit dat je zo’n ding op je hoofd moet zetten is een drempel. Maar áls je het dan toch hebt gedaan, is het resultaat echt verbluffend. Je staat letterlijk midden in het onderwerp en kunt alle kanten op kijken. Kom anders eens bij ons langs, dan laat ik het je zien.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.