— maandag 13 april 2015, 17:38 | 0 reacties, praat mee

Kritiek op internetplannen NPO

De plannen voor verregaande centralisatie van website door de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) en het afstoten van (online) themakanalen stuit op veel weerstand bij oud-gedienden met kennis van zaken. Hay Kranen, die als ontwikkelaar bij de VPRO werkte, schreef voor zijn eigen site een opiniestuk waarin hij de NPO een gebrek aan visie aanwrijft. Versnippering, die de NPO wenst tegen te gaan, is een teken van het internet. Een medium dat bovendien nooit vol zal raken: "Dat versnipperde aanbod is een feit op het internet: niet iedereen zit op dezelfde platforms. Dan kun je hopen dat iedereen naar jou toekomt, maar je kunt het beter omdraaien: wees daar waar de mensen zijn", schrijft Kranen in een lezenwaardig stuk. Laatste wijziging: 16 april 2015, 12:04

Kranen inspireerde twee andere oud-gedienden ook om hun visie eens op te schrijven. Voormalig hoofd Nieuwe Media NOS Roeland Stekelenburg en voormalig hoofd Nieuwe Media VPRO Erwin Blom volgen Kranens betoog, maar wijzen ook op het verminderde belang van ‘de homepage’ - net nu de NPO er alles aan doet om alle inhoud van belang naar npo.nl te trekken.

Omroepen mogen zelf geen inhoud meer hosten en gebruikers die graag een clip van NPO-content willen embedden lopen tegen een sober verbodsbord of witte pagina op. Embedden is simpelweg niet meer mogelijk. De trend is richting decentralisme. Het beleid van de NPO is daarmee kansloos, aldus Stekelenburg en Blom.

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.