— donderdag 7 september 2017, 11:10 | 0 reacties, praat mee

VPRO-directeur kritisch over NPO

Lennart van der Meulen - © VPRO

VPRO-directeur Lennart van der Meulen heeft zich tijdens de seizoenspresentatie van zijn omroep kritisch uitgelaten over de NPO. "We moeten steeds vaker vooraf toestemming vragen voor het ontwikkelen van programma's. Er zit nauwelijks lijn in het crossmediabeleid en het onlinefort van de NPO wordt almaar zwaarder opgetuigd", zei Van der Meulen woensdag.

De VPRO-directeur vindt het essentieel om zelf meester te blijven in de keten van de programmaontwikkeling en noemt deze onafhankelijkheid “de essentie die nodig is voor creatieve, kritische en vernieuwende media”. Van der Meulen: “Iets anders is uiteindelijk de dood in de pot.”

De VPRO komt in het nieuwe tv-seizoen met nieuwe initiatieven op NPO 3 en op internet. Van der Meulen benadrukte dat de VPRO multimediaal wil zijn om zijn publiek te bereiken. “We willen de vrijheid om aan de grenzen te opereren. Want aan de rand van het peloton zit de mogelijkheid om de koers te verleggen, te ontsnappen aan het gewone, nieuwe wegen in te gaan.”

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.