— woensdag 27 mei 2009, 08:56

NPO: ‘liever on-demand dan themakanaal’

Themakanalen bij de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zijn weinig populair en eigenlijk enkel een tussenfase tot on-demand televisie overal is doorgedrongen. Dat stelt NPO-topman Henk Haagoort in Trouw. De omroep bracht het aantal digitale themakanalen vorig jaar al terug van 17 naar 12 zenders. De andere zenders worden door relatief weinig mensen bekeken. Hagoort denkt dat kijkers zelf willen bepalen wanneer ze wat kijken: "Ik weet niet of de lineair geprogrammeerde kanalen rond een specifiek thema de toekomst hebben. Ik vraag me inderdaad af of die digitale kanalen wel de juiste distributievorm zijn voor de programma's die we er op parkeren." Volgens de omroepdirecteur is op-aanvraag via internet de toekomst, maar heeft de NPO geen onderhandelingspositie om bij kabelaars 'digitale ruimte' te claimen om zo het hele aanbod van on-demand televisie te kunnen aanbieden.

Bekijk meer van

NPO

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.