Leaderboard Journalist van het Jaar PIP Den Haag

— woensdag 30 juli 2014, 11:06

Kritiek op burgemeester Bloemendaal

EenVandaag besteedde eerder deze week aandacht aan de positie van de Bloemendaalse VVD-burgemeester Ruud Nederveen. Deze krijgt kritiek op de wijze waarop hij omgaat met lokale ondernemers en de lokale pers die over die conflicten schrijft. Een journalist die de zaak rond de restauratie van het Bloemendaalse landgoed Elswoutshoek volgde, kreeg bezoek van een medewerker van de afdeling voorlichting, met het verzoek toch wat positiever te schrijven. De Bloemendaalse politieke partijen verbazen zich over de arrogante en denigrerende houding van de burgemeester, die in het verleden ook telefoongesprekken liet opnemen. Laatste wijziging: 16 mei 2019, 13:54

In de reportage bij EenVandaag melden zich ook gedupeerden uit de tijd dat Nederveen nog een accountantskantoor had. Ze betaalden voor werk dat niet werd uitgevoerd, wat tot problemen met de Belastingdienst leidde. Een aannemer die in de jaren negentig Nederveens Friese landhuis Harsta State restaureerde, moest anderhalf jaar wachten op zijn geld.

Het huidige conflict lijkt te draaien om een weigering van de eigenaren van Elswoutshoek om een biogasinstallatie op het landgoed te laten bouwen. Nederveen zou hen in een gesprek hebben toegevoegd dat de gemeente qua procedures een langere juridische adem heeft. Dat de zaak tot nu weinig aandacht kreeg, is volgens hoogleraar Henri Beuners een gevolg van het verdwijnen van regionale en lokale media, waardoor lokale politiek nog nauwelijks door journalisten wordt gevolgd.

Nederveen wil in de openbaarheid niet op de aantijgingen reageren.

Bekijk meer van

EenVandaag Bloemendaal

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.