basis naar compleet

— vrijdag 13 mei 2011, 17:01 | 3 reacties, praat mee

Kritiek hoofdredacteuren plannen Donner

De plannen van minister Donner om de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) aan te passen om vermeend misbruik aan te pakken, komt hem op kritiek van Nederlandse hoofdredacteuren te staan. Op vrijdag is het Nederlands Genootschap van Hoofdredacteuren voor een jaarlijkse ontmoeting bijeen. Voorzitter Pieter Sijpersma stelt dat minister Donner een "typische exponent van de staat" spreekt. Donner ziet de staat als "intrinsiek goed", aldus Sijpersma. "Het wantrouwen van journalisten begrijpt hij niet." Donner grapte tijdens de Dag van de Persvrijheid dat je ook niet moet willen weten hoe de slager worsten draait. Donner wil de totstandkoming van overheidsbesluiten niet langer - via de WOB - in de openbaarheid zien. Sijpersma: "Als ons de worst van de ene slager niet meer smaakt, kunnen we nergens anders naartoe. Er is maar een overheid." Meer bij De Stentor Laatste wijziging: 16 mei 2011, 11:56

Bekijk meer van

Wob

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

3 reacties

Juul, 14 mei 2011, 13:17

Ja , ik snap het wel. De politiek wil geen “pottekijkers”, ze zouden eens iets ontdekken.

herman, 14 mei 2011, 14:51

De WOB is de basis van de democratie, dus als je daar met je tengels aan wilt komen, zul je toch echt een referendum moeten houden! Aan de andere kant is dat toch een beetje te veel eer voor die immer “slimkijkende” en quasi wijze figuur Donner, die zijn bekendheid van zijn familie heeft geërfd en zijn “Professor Imago” in stand houdt door zich vaak met een fiets te laten portretteren. Een beetje a la Hirsch Ballin, ook zo’n wereldvreemde kamergeleerde!

paul vd hart, 16 mei 2011, 10:12

Maar het is toch wel vreemd dat diezelfde overheid een instituut instandhoudt, de Voedsel- en Waren-Autoriteit, die nu juist wél van slagers de worst keurt, en van het bewerkingsproces van de worst het naadje van de kous wil weten.

Kennelijk willen we dus wel degelijk weten hoe de slager z’n worst draait. Dus kan de WOB ook blijven. Ook van die worst willen we alles weten. Ook al gaat er een hansworst over.

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, coördinator magazine

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Teddy van der Laan

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.