banner festival 23

— vrijdag 25 november 2011, 09:33 | 1 reactie, praat mee

Krant komt in actie voor asielzoeker

Hoewel alle commotie rond Mauro nog niet is neergedaald, heeft de redactie van de Alkmaarsche Courant besloten op te komen voor een andere jonge asielzoeker. "Soms moet je als krant opstaan, de stem luider laten horen dan op andere dagen. Vandaag is zo'n dag", schrijft de redactie in het artikel waarin de situatie van Jossef wordt beschreven. De krant stuurde een brandbrief naar het gemeentebestuur van Alkmaar, alle fracties van de Tweede Kamer en verantwoordelijk minister Leers van Immigratie en Asiel. De negenjarige Jossef woont acht jaar in Nederland, maar dreigen te worden uitgezet naar Eritrea. "Jossef spreekt de taal niet, de gewoonten in Eritrea zijn hem vreemd. Want Jossef is in alles een Nederlander. Op zijn nationaliteit na", aldus de redactie. Laatste wijziging: 27 november 2011, 12:51

Bekijk meer van

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

1 reactie

rob v an otterloo, 26 november 2011, 11:31

Moet actiejournalistiek voorbehouden blijven aan de Telegraaf? En dan ook nog op hun manier en met de door de T. gekozen items? Hulde voor de Alkmaarsche in deze pikzwarte dagen van Bruin1!

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.