— vrijdag 27 november 2009, 09:06 | 0 reacties, praat mee

Slob hekelt beeldvorming kilometerheffing

Fractievoorzitter Arie Slob (ChristenUnie) heeft in een toespraak te Hardenberg de 'spandoekjournalistiek' van dagblad De Telegraaf gehekeld. Slob doelt op de campagne die de krant momenteel voert tegen de mogelijke invoering van de kilometerheffing. De Telegraaf bericht bijna dagelijks negatief over de voorstellen om autogebruik anders te gaan belasten. Dat de krant een VVD-sticker ('Kilometerheffing No Way') op de voorpagina afdrukte, gaat volgens Slob erg ver. "Dat een krant nieuws en commentaar niet scheidt, is op zich al opmerkelijk. Maar vandaag onderneemt de krant zelfs een directe poging om het democratisch debat te overstemmen met stemmingmakerij. In de openingskop is zonder enige journalistieke toelichting of verantwoording de actiesticker van de VVD afgedrukt", aldus Slob, die zich afvraagt of de krant "de grenzen van geëngageerde journalistiek niet overschrijdt." Slob sprak de hoop uit dat CDA-minister Eurlings zich door deze campagne niet laat intimideren. "Niet de bezitter maar de gebruiker betaalt, naar de mate waarin hij vervuilt. De wijze waarop dit wordt ingevoerd zullen we kritisch en zorgvuldig volgen, maar niemand kan de rechtvaardige logica van deze principiële omslag ontkennen", aldus Slob.

Bekijk meer van

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.