— dinsdag 8 december 2015, 15:37 | 0 reacties, praat mee

Koninklijke Bibliotheek en LexisNexis uiteen

Ruud Taal / ANP

Jaarpashouders van de Koninklijke Bibliotheek (KB) zullen als gevolg van mislukte onderhandelingen met databank LexisNexis met ingang van volgend jaar niet langer het krantenarchief online kunnen raadplegen. In dat archief zitten krantenartikelen van 1990 tot nu.

De KB meldt het einde van de databasetoegang op de inlogpagina voor het krantenarchief. “Het beëindigen van de toegang tot de krantenbank is het gevolg van licentieonderhandelingen, waarin de aanbieder LexisNexis helaas niet wilde ingaan op het verlengen van deze licentie in 2016”, schrijft de KB.

Toegang blijft mogelijk voor studenten en medewerkers van hogescholen en universiteiten met eigen licenties op LexisNexis. Voor freelance journalisten is het wegvallen van toegang tot het archief een ramp, stelt onderzoeksjournalist Vincent Verweij op Twitter:

Bekijk meer van

Koninklijke Bibliotheek

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.