— woensdag 29 januari 2020, 17:27 | 0 reacties, praat mee

Kluivert-aflevering Opgelicht?! hoeft niet offline gehaald te worden

Rosanna Kluivert (met bril) tijdens de WK-wedstrijd Australië-Nederland in 2014 - © Koen van Weel / ANP

Het tv-programma Opgelicht?! hoeft een aflevering van eind november over de activiteiten van het Kluivert Dog Rescue Center op Curaçao niet offline te halen. Dat heeft de rechtbank woensdag bepaald. Rossana Kluivert, de vrouw van voormalig profvoetballer Patrick Kluivert, eiste dat twee weken geleden in een kort geding.

In de Opgelicht?!-aflevering van eind november wordt gesteld dat Kluivert helemaal geen opvangcentrum heeft op Curaçao en dat het onduidelijk is waar donaties naartoe gaan. In een schriftelijke verklaring liet Kluivert weten dat de uitzending van het AVROTROS-programma gebaseerd is op geruchten die zijn verspreid door een oud-bestuurslid van de hondenopvang.

Tijdens het kort geding van 15 januari stelde advocaat Royce de Vries dat Opgelicht?! de kijker heeft misleid. Volgens de advocaat, zoon van misdaadverslaggever Peter R. de Vries, was de hondenopvang enkel op zoek naar een nieuwe locatie. Opgelicht?! reageerde daar volgens NU.nl op door te stellen dat Kluivert in het programma nergens van oplichting of bedrog wordt beschuldigd.

Bekijk meer van

Rossana Kluivert Opgelicht

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.