website over journalistiek

x

Villamedia heeft een app

 

KIJK viert 50-jarig jubileum met ‘best of’ boek

Nick Kivits — Geplaatst op woensdag 16 mei 2018, 15:39

Nieuws Het populairwetenschappelijk maandblad KIJK bestaat een halve eeuw. Het magazine viert zijn jubileum onder andere door een 308-pagina's tellend boek uit te geven, waarin de beste verhalen van de afgelopen 50 jaar verschijnen. Het boek verschijnt eind juni/begin juli. Daarnaast houdt het magazine met ingang van zijn aanstaande donderdag verschijnende nummer een actie in samenwerking met Air Combat Europe.

KIJK verscheen voor het eerst op 5 oktober 1968, in eerste instantie als weekblad. In 1975 werd besloten het blad om te vormen tot maandblad (inmiddels is de verschijningsfrequentie om de vier weken). In 2006 sloeg het blad – dat zich tot dan toe vooral op jongeren richtte – een andere weg in en ging zich op een volwassenere doelgroep richten. Dat wierp zijn vruchten af.

Het magazine werd in eerste instantie uitgegeven door uitgeverij De Spaarnestad, maar werd later overgenomen door Sanoma. In 2014 werd KIJK, samen met een zwik andere titels, verkocht aan New Skool Media.

De gemiddelde KIJK-abonnee is inmiddels tien jaar lid van ons blad, stelde interim-hoofdredacteur André Kesseler afgelopen december tegenover Villamedia. “We hebben bij KIJK een heel trouwe lezersschare.”

Nog geen reacties

Om te reageren moet je een Villamedia Account hebben en moet je eerst ingelogd zijn.

COP Bladenmaken

Villamedia Sluiten

Inloggen

Registreren

Vul onderstaande gegevens in voor exclusieve toegang voor NVJ-leden.