Tegel Beeld en Geluid

— dinsdag 5 augustus 2014, 11:04

Kaukasus: journalist dood gevonden

In het Russische gebied Noord-Kaukasus is een week geleden het lijk gevonden van onafhankelijk journalist en mensenrechtenactivist Timur Kuashev. De journalist had volgens vrienden in de dagen voorafgaand aan zijn verdwijning op 31 juli al dreigementen ontvangen. Het lichaam werd gevonden in een bosrijk gebied in Naltsjik, hoofdstad van de autonome republiek Kabardië-Balkarië. Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch (HRW) heeft een onafhankelijk onderzoek naar de dood van Kuashev geëist. Zijn portemonnee, legitimatiebewijs en mobiele telefoon lagen nog thuis. Volgens vrienden ging Kuashev nooit van huis zonder minstens zijn mobieltje. De 26-jarige Kuashev werkte onder meer voor het tijdschrift Dosh, dat over Noord-Kaukasus bericht. Hij deed onder meer verslag van onderdrukking van moslimbevolking, waarbij politiegeweld en oneerlijke processen aan het daglicht kwamen. Het lichaam vertoonde geen sporen van geweld; wel zou bij een autopsie een injectiepunt in zijn arm zijn ontdekt. Meer bij Human Rights Watch

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.