persveilig seminar

— woensdag 22 april 2015, 17:57 | 0 reacties, praat mee

Kassa wint hoger beroep tegen Pretium

BNN-VARA heeft in hoger beroep gewonnen van Pretium B.V. Het Amsterdamse Hof heeft het consumentenprogramma Kassa op alle punten gelijk gegeven, zo meldt Kassa in een persbericht. Eerder moest Kassa een deel van de uitzending van 10 maart 2012 - over een ontevreden Pretium-klant die tevergeefs van haar abonnement probeerde af te komen - rectificeren van de Amsterdamse Rechtbank, maar dat oordeel is nu teruggedraaid. Daarnaast moet Pretium de eerder (onterecht) verbeurde dwangsom van 20.000 euro terugbetalen aan BNN-VARA. Laatste wijziging: 24 april 2015, 09:40

Marieke Rietkerk, eindredacteur van Kassa: “We zijn natuurlijk verschrikkelijk blij met deze uitspraak. Dit is niet alleen voor het team van Kassa een enorme opsteker, maar ook voor alle andere journalisten die over Pretium berichten. Het bedrijf gaat altijd onmiddellijk procederen en dan moet je stevig in je schoenen staan voor je opnieuw een verhaal maakt. Dat we nu gelijk hebben gekregen is een geweldig compliment voor de redactie.”

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.