onderzoek covid en journalistiek

— donderdag 14 november 2013, 09:16

Kasjin klaagt FSB aan om nalatigheid

De Russische journalist Oleg Kasjin, die in 2010 door twee onbekend gebleven mannen zo ernstig werd mishandeld dat hij een week in kunstmatige coma gehouden moest worden, heeft de Russische veiligheidsdienst FSB aangeklaagd wegens nalatigheid. Kasjin stelt dat de FSB vrijwel geen onderzoek heeft gedaan naar de aanval, die volgens Kasjin afkomstig is uit de hoek van de zogeheten pro-Poetin 'Kremlinjeugd'. Kasjin stelt in de The Moscow Times dat er wel initieel onderzoek is uitgevoerd, maar daarna nooit een vervolg aan is gegeven. Kasjin stelt verder dat hij nooit bewijsmateriaal in zijn zaak heeft mogen bekijken. Hij heeft daar een aparte aanklacht voor ingediend, omdat daarmee zijn mensenrechten zouden zijn geschonden. Nadat toenmalig president Medvedev aftrad, is het onderzoek vrijwel direct gestaakt, aldus Kasjin. Hij raakte verder zijn baan bij dagblad Kommersant kwijt, volgens de hoofdredactie omdat hij voor andere media werkte en zijn werk bij de krant verwaarloosde. Meer bij The Moscow Times

Bekijk meer van

Rusland
banner tegelwinnaars

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.