— dinsdag 25 mei 2021, 09:55 | 0 reacties, praat mee

Kantoren DPG Media in Antwerpen ontruimd na dreiging; ook Nederlandse kantoren extra beveiligd

© Kristof Van Accom | AFP

Het gebouw van DPG Media in België, waar onder meer de redacties van VTM Nieuws, Het Laatste Nieuws en De Morgen huizen, is maandagavond een tijdlang ontruimd geweest. Er zouden bedreigingen zijn geuit vanuit Nederlandse rechts extremisten, schrijft De Morgen. Laatste wijziging: 25 mei 2021, 10:49

Volgens de krant, die zich baseert op politiebronnen, zou de dreiging vanuit een Nederlandse en rechts-extremistische groep komen die zich ‘Dutch Anonymous Freedom Fighters’ noemt. Er zou een knokploeg onderweg zijn geweest naar Antwerpen, en mogelijk bompakketten zijn geplaatst in de kantoren. Om die reden werden ook de redactiegebouwen van DPG in Nederland strikter bewaakt.

De groepering zou het op DPG hebben voorzien omdat ze denken dat de uitgeverij op de hoogte is van waar de Vlaamse viroloog Marc van Ranst zit ondergedoken, schrijft de krant. De viroloog zit sinds vorige week op een geheim adres omdat hij ernstig wordt bedreigd door de voortvluchtige en zwaar bewapende militair Jürgen Conings, die het op Van Ranst heeft voorzien vanwege de corona-maatregelen.

Na ontruiming van het pand in Antwerpen om 17.30 uur maandagavond, trof de politie niets aan. Het DPG-kantoor blijft onder politiebewaking staan tot meer bekend is over de dreiging.

De kantoren van DPG Media in Nederland worden ondertussen extra beveiligd met behulp van privé-bewaking, meldt De Telegraaf vanmorgen.“Omdat er in Nederland geen dreiging is geweest, wordt dit niet gedaan door de politie, maar we hebben uit voorzorg privé-bewaking ingeschakeld”, aldus een woordvoerder van DPG in België.

Meer bij De Morgen en De Telegraaf.

Bekijk meer van

DPG Media De Morgen België

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.