— woensdag 25 september 2019, 08:56 | 0 reacties, praat mee

DPG Media België reorganiseert televisietak: 145 banen in gevaar

De traditionele televisiemarkt verandert snel. Reorganiseren is onvermijdelijk, stelt DPG Media | Patrick Pleul / DPA

Uitgeverij DPG Media gaat in België het bedrijfsonderdeel rond televisie en streaming reorganiseren. Er staan zo'n 145 banen op de tocht, al belooft de uitgeverij dat overtollige werknemers "waar mogelijk" als eersten mogen solliciteren op de rond vijftig nieuwe functies die na de reorganisatie ontstaan.

De exacte impact van de reorganisatie is nog niet bekend; eerst volgt een informatie- en consultatieronde met de sociale partners.

Volgens DPG Media is de lokale televisiemarkt flink in beweging, ondanks dat klassiek lineair kijken nog steeds populair is. “Het snel groeiend aanbod van digitale televisie- en videoplatformen verandert het kijkgedrag en het zakelijk model van televisie. Het concurrentieveld is ook sterk veranderd met de komst van globale spelers zoals Netflix, Apple en Disney. Dit stelt lokale spelers voor grote uitdagingen”, aldus de uitgeverij in een toelichting op de reorganisatieplannen.

De ‘fundamentele wijziging’ van de organisatie treft alle lagen: DPG Media snijdt ook in het directieteam en het management.

Topman Kris Vervaet van DPG Media België zegt over de plannen: “We hebben een nieuwe, toekomstgerichte organisatie uitgetekend die wezenlijk verschillend is van de huidige. De impact op het bedrijf is substantieel en we beseffen maar al te goed dat dit geen makkelijke boodschap is voor onze mensen.”

Bekijk meer van

DPG Media België

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Dolf Rogmans
Hoofdredacteur

Marjolein Slats
Adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab
Redacteur

Lars Pasveer
Redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven
Redacteur

Anneke de Bruin
Vormgever

Marc Willemsen
Webontwikkelaar

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.