word actief nvj klein

— donderdag 30 januari 2020, 10:31 | 0 reacties, praat mee

Kamervragen over massale intrekking Turkse perskaarten

Minister van Buitelandse Zaken Stef Blok | ANP

De Turkse autoriteiten trokken onlangs minstens 17 perskaarten in van Turkse journalisten bij dagblad Evrensel. Ze gaven daar geen verklaring voor. Het betrof kaarten van verslaggevers, fotojournalisten, eindredacteuren, opmaak en de hoofdrecteur. De Tweede Kamer wil dat minister van Buitenlandse Zaken Blok aan de bel trekt. Laatste wijziging: 30 januari 2020, 11:17

Volgens persvrijheidsorganisatie IPI ligt Evrensel onder vuur vanwege de onafhankelijke koers. Er worden regelmatig rechtszaken tegen de krant gevoerd en de publieke sector mag niet in de krant adverteren, na een ban van BIK, een overheidsinstantie die zulke campagnes organiseert en goedkeurt.

Kamerleden Karabulut (SP), Ploumen (PvdA), Van Ojik (GroenLinks) en Voordewind (ChristenUnie) vragen Blok of hij zich wil uitspreken tegen de repressie van de pers en aan te dringen dat het stopt.

Ze vragen Blok verder te bevestigen dat er sinds 2015 al vierduizend perskaarten zijn ingetrokken en om, eventueel in EU-verband, meer in te zetten op persvrijheid in Turkije.

Bekijk meer van

Tweede Kamer Turkije

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Praat mee

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Jenny Fritschy

Webontwikkeling

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

redactie@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.