training eu starters

— donderdag 18 september 2008, 08:52

Stimuleringsfonds: drie ton voor Tulpia

Het Stimuleringsfonds voor de Pers verstrekt een krediet van maximaal 345.000 euro aan de Turks-Nederlandse stichting Tulpia, om een gelijknamig blad "tenminste kostendekkend" te krijgen. Tulpia is een nieuws- en actualiteitenmagazine dat zich onder meer richt op het Turks-Nederlandse zakenleven en raakvlakken tussen de Nederlandse en Turkse cultuur belicht. Laatste wijziging: 18 september 2008, 11:09

In januari 2006 verscheen Tulpia voor het eerst, maar in 2007 moest worden erkend dat het blad in zijn huidige vorm nauwelijks rendabel is. Vrijwilligers stellen het samen. Er is onvoldoende ruimte om te professionaliseren, hetgeen de uitgever ertoe bracht het Stimuleringsfonds om een krediet te vragen.

Het geld biedt Tulpia de mogelijkheid mensen vast in dienst te nemen, freelancers te huren, de oplage en verschijningsfrequentie te verhogen. Daarnaast wordt geld gestoken in een promotiecampagne. De kosten voor een periode van drie jaar bedragen 585.500 euro. Het Stimuleringsfonds draagt daar jaarlijks 115.000 euro aan bij, het maximumbedrag dat op basis van de zogeheten Tijdelijke subsidieregeling voor minderhedenbladen kon worden toegewezen.

Als aan bepaalde voorwaarden is voldaan, wordt het krediet omgezet in een uitkering.

Bekijk meer van

Turkije

Tip de redactie

Wil je Villamedia tippen, maar is dat te gevoelig voor een gewone mail? Villamedia is aangesloten bij Publeaks, het platform waarmee je veilig en volledig anoniem materiaal met de redactie kunt delen: publeaks.nl/villamedia

Colofon

Villamedia is een uitgave van Villamedia Uitgeverij BV

Uitgever

Dolf Rogmans

Postadres

Villamedia Uitgeverij BV
Postbus 75997
1070 AZ Amsterdam

Bezoekadres

Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Factuurgegevens

Villamedia Uitgeverij BV
Johannes Vermeerstraat 22
1071 DR Amsterdam

Contact

redactie@villamedia.nl

Redactie (tips?)

Chris Helt, hoofdredacteur

Marjolein Slats, adjunct-hoofdredacteur

Linda Nab, redacteur

Lars Pasveer, redacteur

Trudy Brandenburg-Van de Ven, redacteur

Rutger de Quay, redacteur

Nick Kivits, redacteur

Sales

Sofia van Wijk

Emiel Smit

Loes Smit

Webbeheer

Marc Willemsen

Vacatures & advertenties

vacatures@villamedia.nl

Bereik

Villamedia trekt maandelijks gemiddeld 120.000 unieke bezoekers. De bezoekers genereren momenteel zo’n 800.000 pageviews.

Rechten

Villamedia heeft zich ingespannen om alle rechthebbenden van beelden en teksten te achterhalen. Meen je rechten te kunnen doen gelden, dan kun je je bij ons melden.